De Bruyne en Courtois moeten niet meer hopen op prestigieuze prijs

De Bruyne en Courtois moeten niet meer hopen op prestigieuze prijs

11-12-2020 18:15
10

Kevin De Bruyne maakt geen kans meer om de 'Best FIFA Men's Player of the Year-award' te winnen. Onze landgenoot van Manchester City stond op een shortlist van elf spelers, maar in de voorlaatste selectieronde is hij afgevallen.

De FIFA maakte vrijdag bekend dat er nog maar drie spelers zijn die kans maken op de prijs: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Robert Lewandowski. Laatstgenoemde lijkt daarbij de favoriet te zijn omdat hij afgelopen seizoen met Bayern München alle prijzen won die er te winnen zijn en de Poolse spits daarbij menig doelpunt voor zijn rekening nam.

Bij de doelmannen was Courtois aanvankelijk ook een kanshebber, maar hij viel in laatste instantie af. De drie kanshebbers voor die prijs zijn Alisson Becker (Liverpool FC), Manuel Neuer (Beryn Munchen) en Jan Oblak (Atlético Madrid).

De drie trainers in het mannenvoetbal die in de race zijn voor de prijs zijn Jürgen Klopp, Hansi Flick en Marcelo Bielsa. Hoewel laatstgenoemde een gearriveerde naam is in het trainersgilde, is het opmerkelijk dat hij erbij staat. De Argentijn promoveerde met Leeds United naar de Premier League en staat daar nu in de middenmoot.