Chadli over racisme-incident in Parijs: Dit heeft ons allemaal diep gekwetst

Chadli over racisme-incident in Parijs: "Dit heeft ons allemaal diep gekwetst"

11-12-2020 17:45 Laatste update: 11-12-2020 17:45
Champions League 17 Reacties

Nacer Chadli was woensdag getuige van een Champions League-wedstrijd die nog lang zal bijblijven, maar dan wel om de verkeerde reden. De wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Basaksehir werd stilgelegd na een racistische uitspraak van de assistent-scheidsrechter.

De vierde official Coltescu zou een racistische term hebben gebruikt over Pierre Webo, de Kameroense assistent-coach van Basaksehir. Na een lange discussie besloten beide ploegen het veld te verlaten. De juiste beslissing volgens Chadli. "Dit voorval heeft ons allemaal diep gekwetst", vertelde de Rode Duivel aan BBC.

"Ik heb Marokkaanse roots en ik kan je vertellen: racisme is overal. Als kind, als tiener, als volwassene. Maar dit? Dat hadden we echt niet verwacht. Alle spelers in de kleedkamer waren verrast. Maar we hadden wel een beetje schrik want de UEFA had de club kunnen bestraffen. Maar als je vecht tegen zoiets ernstig als racisme, moet je ermee doorgaan zonder na te denken over de gevolgen."

"We hebben het goede voorbeeld gegeven. Er is geen plaats voor discriminatie, ook niet op voetbalvelden. Of je nu zwart, wit of een andere kleur bent. Ik hoop dat we een signaal hebben gegeven aan de hele voetbalwereld en de voetbalfans. Hoe het met Pierre Webo is? Het gaat goed met hem, hij voelt zich gesteund", besloot Chadli.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)