Clement hekelt opeenvolging van matchen: Ze hebben vrij weekend afgenomen

Clement hekelt opeenvolging van matchen: "Ze hebben vrij weekend afgenomen"

11-12-2020 17:31
14

Club Brugge krijgt weinig tijd om de ontgoocheling in de Champions League tegen Lazio Roma te verwerken. Zondag moet de ploeg van Philippe Clement alweer aan de bak tegen Royal Antwerp FC. De opeenvolging van matchen begint stilaan te wegen, ook bij de trainer van Blauw-Zwart.

Het schema van de Belgische ploegen werd afgelopen week immers nog een beetje heftiger. Om de amateurclubs tegemoet te komen, werd een speeldag verschoven. Daardoor is er amper nog een winterstop. "Een heel bizarre beslissing", vertelde Clement aan Het Nieuwsblad en het ligt duidelijk op zijn maag.

"Dit seizoen hebben we meer tijd gehad tijdens de voorbereiding, waar we hard gewerkt hebben met onze spelers. Al onze statistieken zijn beter dan vorig jaar. Maar het klopt dat de kalender nu nog moeilijker wordt. We hebben zes zware maanden achter de rug met om de drie dagen een wedstrijd."

Steun uit Gent
"Die winterstop is nu héél moeilijk", vervolgde Clement. "Ze hebben een vrij weekend afgenomen. We moeten nu alles omgooien voor de amateurploegen. Maar de ploegen die al gespeeld hebben krijgen plots amper vakantie. Dat is heel raar."

Er is zelf steun gekomen vanuit Gent. "Ik kreeg een bericht van Hein Vanhaezebrouck, die zich ook vragen stelde over die zaken. We zaten op dezelfde lijn. Elke ploeg die Europees heeft gespeeld, stelt zich momenteel vragen", besloot de trainer van Club.