Coach Hodgson blijft geloven in Benteke: Hij moet lof krijgen voor die prestatie

Coach Hodgson blijft geloven in Benteke: "Hij moet lof krijgen voor die prestatie"

11-12-2020 16:24 Laatste update: 16:29
1

Christian Benteke heeft zich vorig weekend eindelijk nog eens getoond in het shirt van Crystal Palace. De 30-jarige spits scoorde twee keer tijdens de 1-5 overwinning op het veld van West Bromwich Albion. Zijn coach Roy Hodgson hoopt dat de Rode Duivel deze lijn kan doortrekken.

Benteke scoorde tegen West Brom zijn eerste competitiegoals van het seizoen. Hodgson hoopt dat zijn vizier opnieuw op scherp staat. "Ik denk dat hij veel lof moet krijgen voor zijn prestatie. Er waren niet enkel zijn goals, hij was op alle vlakken goed", vertelde Hodgson op de website van Palace.

"Hij heeft lang moeten wachten vooraleer hij zijn kans kreeg. Hij bleef geduldig en stopte nooit met werken. Vorig weekend toonde hij waarom Palace hem kocht van Liverpool. Hij moet nu proberen opnieuw een constante te leggen in zijn prestatie. Dat is de echte test: consistentie en betrouwbaarheid", besloot Hodgson.

Benteke lag de voorbije jaren en maanden al vaak onder vuur bij Crystal Palace. Vorig zomer stond hij op vertrekken, maar uiteindelijk bleef hij toch. Zijn contract loopt wel af na dit seizoen.