Club Brugge mist mogelijk sterkhouder tegen Antwerp: Ik hak knoop zaterdag door

Club Brugge mist mogelijk sterkhouder tegen Antwerp: "Ik hak knoop zaterdag door"

11-12-2020 15:29
32

Club Brugge werd woensdagavond uit de Champions League gekegeld door Lazio Roma, maar heeft weinig tijd om stil te staan bij die ontgoocheling. Zondag volgt er al een nieuwe topwedstrijd tegen Royal Antwerp FC. Dat zal mogelijk moeten gebeuren zonder Simon Deli.

De centrale verdediger is al een tijdje op de sukkel en moest vrijdag verstek geven voor de training. Hij is twijfelachtig voor de match tegen Antwerp. "Die knoop hak ik pas zaterdag door", vertelde Philippe Clement vrijdagnamiddag tijdens een persconferentie volgens Het Nieuwsblad.

De wedstrijden tussen Antwerp en Club Brugge zijn altijd enorm geladen. Clement verwacht zondag niet anders. "Het is moeilijk om te zeggen dat Antwerp-Club een nu een nieuwe topper is. Er is nog niet zo vele geschiedenis de afgelopen jaren, het is nog altijd iets anders dan bijvoorbeeld een match tegen Anderlecht."

"Maar dat zijn zaken die kunnen groeien naar de toekomst toe. Maar het is een match waar iedereen naar uitkijkt, aan de andere kant ook. Maar als speler van Club moet je uitkijken naar àlle wedstrijden. Leko ken ik heel goed. Toen hij begon als coach, is hij nog bij mij thuis geweest om te praten over voetbal."

"Elkaar verrassen kunnen we niet, denk ik. Maar als coach moet je vooral zorgen dat je jezelf niet verrast. Club en Antwerp zijn alleszins twee ploegen die willen voetballen. Ik denk dat het een mooie match wordt", besloot Clement.