'Winaar Ballon d'Or akkoord met salarisverlaging, maar nog geen nieuw contract'

'Winaar Ballon d'Or akkoord met salarisverlaging, maar nog geen nieuw contract'

11-12-2020 10:00

Het contract van Luka Modric loopt aankomende zomer af bij Real Madrid. De Kroatische middenvelder, die de laatste weken een zeer sterke indruk maakt, heeft al aangegeven dat hij akkoord gaat met een salarisvermindering, maar van een nieuw contract is nog geen sprake.

De spelmaker van Madrid is zich bewust van de penibele financiële situatie van De Koninklijke vanwege de coronacrisis en wil best wat van zijn riante salaris inleveren, weet Marca. De winnaar van de Ballon d'Or in 2018 heeft eerder al zijn wens uitgesproken om zijn loopbaan bij Real af te sluiten.

Modric, die na de afgelopen interlandperiode steeds vaker weer een basisplaats krijgt van Zinedine Zidane, plaatste zich woensdagavond met Real voor de knock-outfase van de Champions League. De 35-jarige routinier speelde zes van de laatste zeven wedstrijden van Real volledig uit in slechts twee en halve week tijd.

Modric, die het eerder dit seizoen vooral met invalbeurten moest doen, liet al weten dat dat niet de beste manier is om zijn kwaliteiten te benutten. "Ik ben beter wanneer ik meer wedstrijden achter elkaar kan spelen dan wanneer ik gedoseerd gebruikt wordt", aldus de Kroaat. Zidane lijkt voorlopig gehoor te geven aan de uitspraak van Modric. Zaterdagavond speelt Real in eigen stadion de stadsderby tegen Atlético Madrid. De wedstrijd begint om 21.00 uur.