'Koeman vraagt bij Barcelona-leiding om Memphis en tweede winteraankoop'

'Koeman vraagt bij Barcelona-leiding om Memphis en tweede winteraankoop'

11-12-2020 08:45
10

Ronald Koeman hoopt op versterkingen bij FC Barcelona in de winterse transferperiode. Dat meldt Mundo Deportivo. Twee namen komen weer naar voren: Memphis Depay en Eric García.

Het is crisis bij Barcelona, dat afgelopen week verloor van Cádiz (2-1) en Juventus (0-3). Als klap op de vuurpijl heeft Koeman ook te maken met een groot aantal blessures: de meeste spelers zijn inmiddels terug, maar Ansu Fati en Gerard Piqué staan naar verwachting nog enkele maanden buitenspel.

Koeman hoopt daardoor dat Barça ondanks de ongewikkelde financiële situatie wat kan doen op de transfermarkt. Hij denkt aan twee spelers, die afgelopen zomer ook al nadrukkelijk in beeld waren: Memphis (Olympique Lyon) en García (Manchester City).

Het is geen geheim dat Koeman een 'totaal vertrouwen' heeft in Memphis, aldus MD. Bovendien wil hij een nieuwe centrale verdediger, ondanks het feit dat Ronald Araujo en Samuel Umtiti weer fit zijn. De trainer maakt zich zorgen over de recente fouten van Clément Lenglet.

Nadat hij de zomer meerdere keren publiekelijk vroeg om versterkingen, beet Koeman de laatste weken op zijn tong 'uit respect voor de huidige spelersgroep'. Of de oud-bondscoach in januari zijn zin krijgt op de transfermarkt, valt te bezien. Barça krijgt eind januari een nieuwe voorzitter en kan tot die tijd in principe geen uitgaven doen. Ook moet de club eerst spelers verkopen.