KAA Gent verlaat Europees toneel met schaamrood op de wangen en pijnlijk record

KAA Gent verlaat Europees toneel met schaamrood op de wangen en pijnlijk record

10-12-2020 22:50
39

Het Europees avontuur van KAA Gent is in grote mineur geëindigd. Het slaagde er andermaal niet in om een punt te pakken in de groepsfase van de Europa League en verloor met 4-1 van TSG 1899 Hoffenheim. Daarmee heeft KAA Gent ook een pijnlijk record beet.

KAA Gent zit al een hele poos in crisismodus en moest tegen Hoffenheim vol aan de bak om geen slecht record te pakken. Als Gent er niet in slaagde om minstens een punt te pakken, zou het de eerste Belgische club ooit zijn die geen enkel punt sprokkelt in de groepsfase van de Europa League.

Het werd ook al snel duidelijk dat Gent het niet makkelijk ging krijgen. Hoffenheim speelde goed, de verdediging van Gent speelde met knikkende knieën. Halfweg de eerste helft liep het ook slecht af met een ongelukkig tegendoelpunt.

Gent op achtervolgen aangewezen en niet veel later slikte het zelfs nog een tweede doelpunt. Voorin waren de Buffalo's bijzonder onmondig en kwam men niet verder dan een schot van Bukari. De tweede helft moest wel voor beterschap gaan zorgen bij Gent.

Veel slechter kon die tweede helft ook niet beginnen. Alweer een doelpunt van Beier, die met een prachtdoelpunt KAA Gent helemaal afmaakte. De gezichten van Gent richting de grond en geen enkele intentie meer om nog op een gelijke stand te komen.

Vadis Odjidja, Roman Yaremchuk en Sven Kums werden op het veld gebracht en zorgden toch voor wat meer kwaliteit bij KAA Gent. Achterin zorgde dat echter niet voor veel beterschap. Invaller Andrej Kramaric maakte er net na het uur nog 4-0 van.

Gent bleef ook na die partij stevig onderliggen, maar kon in het slot toch nog voor een eerredder zorgen. Kleindienst miste een honderd procent kans eerst, daarna maakte Nurio met een halve omhaal dat ene doelpunt voor Gent. Daar bleef het uiteindelijk ook bij.

Door het verlies blijft KAA Gent dus achter met een 0 op 18 in de Europa League en is het de eerste Belgische ploeg ooit die dat negatief record bereikt. De Buffalo's zijn daarnaast ook de eerste ploeg ooit uit pot 1 die geen enkel punt pakt in de groepsfase van de Europa League.