Standard eindigt met een verdiend punt in Europa na gelijkspel tegen Benfica

10-12-2020 20:54
3

Het al uitgeschakelde Standard speelde donderdagavond zijn laatste wedstrijd in de groepfase van de Europa League. Tegenstander is het Benfica van Jan Vertonghen, Standard behaalde een mooi punt na een 2-2 gelijkspel. Standard gaf twee keer zijn voorsprong uit handen.

Benfica begon bijzonder sterk aan de partij, maar het was wel Standard dat via Raskin op voorsprong kwam. Een mooie combinatie via de rechterflank kwam tot bij Jans, die zette de bal goed voor doel en Nicolas Raskin kopte de bal goed binnen.

Enkele minuten later maakte Everton wel meteen weer gelijk, toen de verdediging van Standard even stond te slapen. Nadien was Benfica de betere ploeg met enkele mooie combinaties en hoge pressing, maar Bodart pakte uit met enkele goede reddingen.

Standard kan de Europa League met een goed gevoel verlaten. Abdoul Tapsoba bracht Standard na een uur weer op voorsprong met een fraai afstandschot, maar niet veel later maakte Pizzi vanaf de strafschopstip gelijk. Het was een zeer goedkope penalty die Benfica aangeboden kreeg. Standard kwam in de laatste minuut nog goed weg door een bal die tegen de lat vloog. Het Europese avontuur zit erop voor Standard, dat eindigt met 4 punten.