Komt er een BeNeLiga aan? 'Niemand wacht op een Feyenoord - Genk'

Komt er een BeNeLiga aan? 'Niemand wacht op een Feyenoord - Genk'

10-12-2020 16:50
34

De plannen voor een BeNeLiga zorgen nog altijd voor verdeeldheid in de voetbalwereld. Dennis van Wijk ziet wel wat in het samenvoegen van de Nederlandse en Belgische competities, maar Aad de Mos is minder enthousiast.

Al jarenlang wordt er gesproken over een nieuw te vormen competitie met Nederlandse én Belgische clubs. Het lijkt er niet op dat de BeNeLiga er op korte termijn gaat komen, maar Van Wijk denkt niet dat het slecht zou zijn voor een club als Ajax. "Ik kan je één ding vertellen: Ajax maakt dan geen 42 goals in tien duels. Dat is lachwekkend natuurlijk. De Belgische clubs zijn stugger. De sluizen gaan hier niet openstaan", aldus de 57-jarige Noord-Hollander – die verschillende in België trainde – in gesprek met Voetbal International. "Uit sportief oogpunt zie ik voor de Nederlandse clubs alleen maar voordelen. Het wordt competitiever."

De Mos, voormalig trainer van onder meer Ajax, PSV, KV Mechelen en RSC Anderlecht, denkt echter dat het concept totaal niet aan zou slaan. "Het voordeel van interessantere wedstrijden snap ik, maar ik ken de Belgen en de Hollanders", aldus de 73-jarige Hagenaar. Volgens De Mos zijn hooguit Anderlecht en Club Brugge interessant voor het Nederlandse publiek. "Ik merk het in mijn vriendenkring. Geen supporter zit te wachten op Feyenoord-RC Genk."

Volgens Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge, zou een BeNeLiga er wel snel kunnen komen. Hij geeft aan dat 2023 een realistische streefdatum is voor de competitie.