Vanhaezebrouck gaat ervoor: Deze partij ongelegen noemen zou ongepast zijn

Vanhaezebrouck gaat ervoor: "Deze partij ongelegen noemen zou ongepast zijn"

09-12-2020 22:43

KAA Gent staat voor haar laatste Europese opdracht van dit seizoen. Donderdag krijgen de Buffalo's nog één kans om de hatelijke nul op te poetsen, weliswaar op bezoek bij groepsleider TSG Hoffenheim. Hein Vanhaezebrouck belooft alvast dat zijn kersverse troepen er alles aan zullen doen om een resultaat neer te zetten.

Nog geen week na zijn aanstelling werkt Vanhaezebrouck al zijn tweede duel af met Gent. Dat is geen vergiftigd geschenk, geeft hij aan. "Europees spelen is de wens van elke club. Dus het zou ongepast zijn om deze partij ongelegen te noemen", legt Vanhaezebrouck uit bij Het Nieuwsblad. "Het is aangenaam om nog voor iets te kunnen spelen, maar dat is voor AA Gent al even niet meer mogelijk. We zullen proberen om er een goede wedstrijd van te maken en hopelijk levert dat een goed resultaat op."

Vanhaezebrouck probeerde de voorbije dagen alvast zijn accenten in het elftal te slijpen. "We hebben eerst werk gemaakt van de defensieve kwetsbaarheid achterin", klapt de trainer uit de biecht. "Daar zijn we in Oostende 80 à 85% in geslaagd. Maar ik streef naar perfectie en die paar kansen die Oostende kreeg, was het gevolg van het niet perfect uitvoeren van wat hadden afgesproken", verwijst Vanhaezebrouck naar de 2-1-nederlaag van afgelopen zondag.

Topprestatie nodig
Ondanks de verliesbeurt was Vanhaezebrouck niet helemaal ontevreden aan de kust. "Ik zag in Oostende zeker veel positieve zaken op het defensieve vlak. Dat zou op termijn moeten zorgen dat we meer punten pakken. Voor het offensieve is er minder tijd, dat inoefenen lukt slechts met mondjesmaat", blijft geduld de boodschap. "Morgen (donderdag, nvdr.) is een goede test, tegen een club waar enkel de topclubs in België zich kunnen naast zetten. En daar zijn we voorlopig nog niet bij", is Vanhaezebrouck duidelijk.