PSG én Neymar kondigen alvast nieuws aan: 'Vertrek is niet in me opgekomen'

PSG én Neymar kondigen alvast nieuws aan: 'Vertrek is niet in me opgekomen'

09-12-2020 22:21
1

Paris Saint-Germain en Neymar maken werk van een langere samenwerking. Beide partijen willen het contract van de 28-jarige Braziliaan openbreken, hebben Neymar én Nasser Al-Khelaifi woensdagavond bekendgemaakt: ook Kylian Mbappé komt in aanmerking voor een nieuwe verbintenis.

PSG zetten in 2017 een mondiaal transferrecord neer: Neymar kwam voor 222 miljoen euro over van FC Barcelona en ondertekende een vijfjarig contract. Die verbintenis loopt nu nog steeds, maar club én speler willen dus langer met elkaar door. "We hebben de gesprekken opgestart, ook met Kylian Mbappé (die ook nog vastligt tot 2022, red.)", liet Al-Khelaifi na het Champions League-duel met Basaksehir weten aan RMC Sport. "Ze willen graag blijven en ik heb er wel een goed gevoel over."

Neymar wordt al drie jaar lang gelinkt aan een terugkeer bij FC Barcelona, maar heeft bevestigd dat hij graag in Parijs wil blijven. "Ik heb het naar mijn zin in Parijs en ik voel me hier gelukkig met mijn teamgenoten. Het idee om te vertrekken is niet in me opgekomen", vertelde hij aan RMC Sport. "We gaan binnenkort praten. Ik heb een prima relatie met de club en we zullen zien wat de toekomst brengt."

PSG speelde woensdag het restant van het duel met Basaksehir, dat dinsdag gestaakt werd, en won met 5-1. Neymar maakte drie van de vijf Parijse treffers, Mbappé de overige twee.