Werk op de plank voor Lukaku: één treffer kan Inter hemel brengen tegen Shakhtar

Werk op de plank voor Lukaku: één treffer kan Inter hemel brengen tegen Shakhtar

09-12-2020 22:10
1

Ook bij de rust kan het nog alle kanten uit in de razendspannende groep B van de Champions League. Het Real Madrid van Thibaut Courtois lijkt orde op zaken gesteld te hebben, maar Borussia Mönchengladbach, Shakhtar Donetsk én Internazionale leven nog op hoop. Dan zullen Romelu Lukaku en co wel moeten scoren.

Voor aanvang waren er twijfels over de nabije toekomst van Real Madrid, maar na 45 minuten is er geen vuiltje aan de lucht. Thuis tegen Gladbach leiden de troepen van Zinedine Zidane met 2-0. Las Shakhtar niet wint, heeft De Koninklijke aan een gelijkspel voldoende om door te stoten naar de achtste finales, dus dat zou eigenlijk niet meer fout mogen gaan. Gladbach heeft in alle gevallen genoeg aan een punt om zeker te zijn.

De Duitsers zulle nog hemel en aarde moeten bewegen om dat gegeerde puntje te geraken, maar mogelijk is dat zelfs niet nodig. Als het tussen Inter en Shakhtar gelijk eindigt, gaat Gladbach sowieso door. Bij de rust is die voorwaarde ook vervuld. Lukaku en zijn teamgenoten wisten de Oekraïense muur nog niet te slopen. Bij de huidige stand van zaken hebben beide ploegen in Milaan echter een driepunter nodig. Wie weet, levert dat wel een knotsgek slot op ...