Grote ambities bij Club Brugge, Verhaeghe wil overtuigen in de Europa League

Grote ambities bij Club Brugge, Verhaeghe wil overtuigen in de Europa League

09-12-2020 20:14
11

Het CL-avontuur zit er dit seizoen op voor Club Brugge. Tegen Lazio Roma kon het geen overwinning boeken, al zijn de Bruggelingen wel zeker van Europese overwintering. Dan wel in de Europa League, en daar wil voorzitter Bart Verhaeghe in overtuigen.

"Ik ben heel fier op de manier waarop er gevoetbald is en op de inzet die werd getoond. Dat mocht gezien worden", blikt de voorzitter van Club Brugge terug op de partij tegen Lazio. "We knokken ons tot 2-2 en in het slot kregen we echt nog wel de mogelijkheid om te winnen, maar die deklat symboliseert het; net niet", klinkt het tegenover Het Laatste Nieuws.

En zo zit het CL-avontuur van Club Brugge erop. "We hebben weer een stap gezet", geeft Verhaeghe aan. "Voor acht punten hadden we vooraf wellicht getekend. We hebben tegen Dortmund, een duidelijk betere tegenstrever, verloren, we wonnen twee keer verdiend tegen Zenit en tegen Lazio vond ik ons in de onderlinge duels de betere. Daar twee keer scoren, is niet veel ploegen gegeven. Daarom is het net zo jammer dat je niet doorgaat. We hebben onze club en België waardig verdedigd in de Champions League en we verdienen onze plaats daar wel", zegt hij.

Europa League
Na de winter volgt de Europa League, waarin Verhaeghe wil overtuigen met Club Brugge. "Ik denk dat het beste Club nog moet komen", zegt Verhaeghe. "We gaan ons uiterste best doen om zo ver mogelijk te geraken. Het is een hele mooie, maar een heel moeilijke competitie, waarin we ooit al de kwartfinale hebben mogen spelen."

"We zijn in de volgende ronde beschermd als reekshoofd, dus het hangt af van wie je nu treft want er zitten hele goeie ploegen tussen. We blijven met de twee voeten op de grond, maar Club Brugge zal ook een hele lastige tegenstander zijn voor veel ploegen", besluit hij.