'Conte zit helemaal verkeerd, die invalbeurt was vernederend voor Eriksen'

'Conte zit helemaal verkeerd, die invalbeurt was vernederend voor Eriksen'

09-12-2020 15:30

Age Hareide heeft kritiek geuit op Internazionale-trainer Antonio Conte. De voormalig bondscoach van Denemarken snapt niet dat Christian Eriksen zo weinig aan bod komt in Milaan en leeft mee met de ploegmaat van Romelu Lukaku.

Hareide zag dat Eriksen afgelopen weekeinde pas in blessuretijd mocht invallen in het Serie A-duel met Bologna (3-1). Hij snapt daar weinig van. "Het is nooit leuk als je geen basisplaats hebt, maar het is vernederend om pas in de blessuretijd te worden ingebracht", zegt de coach tegen de Deense krant BT.

Hareide was van 2016 tot dit voorjaar bondscoach van Denemarken en heeft een hoge pet op van de 28-jarige aanvallende middenvelder. "Hij is zeker goed genoeg voor Internazionale. Dat heeft hij wel laten zien bij de Deense nationale ploeg en ook bij Tottenham Hotspur, waar hij een steunpilaar was. Het is zonde voor Christian. Ik denk dat Inter-trainer Conte helemaal verkeerd zit door hem zo vaak buiten zijn opstelling te laten."

Eriksen stond op 31 oktober voor het laatst in de basis bij Inter. Sindsdien mocht hij van Conte slechts zes minuten meedoen in de Serie A. Een vertrek in januari ligt daarom voor de hand. "Dat is niet aan mij, maar aan Christian en zijn zaakwaarnemer. Maar het is duidelijk dat de situatie verre van ideaal is."