Nieuwe concurrent voor Dortmund-Belgen? ‘Duitse topclub zet PSV-talent op lijstje’

Nieuwe concurrent voor Dortmund-Belgen? ‘Duitse topclub zet PSV-talent op lijstje’

09-12-2020 12:45 Laatste update: 12:45
3

Donyell Malen staat in de belangstelling van Borussia Dortmund. Volgens het doorgaans goed ingevoerde BILD staat de 21-jarige aanvaller van PSV bovenaan het verlanglijstje van Die Schwarzgelben.

Dortmund ziet in Malen de beoogd opvolger van Jadon Sancho. Zodra de Engelsman vertrekt uit het Signal Iduna Park, staat de Oranje-international 'met stip op nummer één' om hem te vervangen, schetst BILD. Zijn veelzijdigheid, hij kan voorin zowel centraal als op de vleugels uit de voeten, wordt door die Schwarzgelben gezien als een groot pluspunt.

Malen is de kersvers Europees uit-topscorer aller tijden van PSV. Dit seizoen maakte de aanvaller in zeven Europese duels al zes doelpunten. Ook in de Eredivisie raakt hij langzaam op stoom na zijn zware blessure. De teller staat dit seizoen op zes goals in elf wedstrijden.

Malen speelt sinds de zomer van 2017 voor PSV, dat hem voor ongeveer 600.000 euro overnam van Arsenal. De voormalig jeugdspeler van Ajax moet inmiddels een veelvoud van dat bedrag opleveren. Ook clubs uit de Premier League zouden hem in de gaten houden.