Mannaert na prestatie Club Brugge: “Waren over twee matchen beter dan Lazio”

Mannaert na prestatie Club Brugge: “Waren over twee matchen beter dan Lazio”

09-12-2020 10:28
24

Club Brugge mag terugkijken op een geslaagde Champions League-campagne, maar toch zal de nasmaak bitterzoet zijn. Ei zo na maakte De Ketelaere de bevrijdende 2-3, maar de lat lag in de weg. Vincent Mannaert reageert na de prestatie van Blauw-Zwart.

Club Brugge kwam in de eerste helft al met tien man te staan na rood voor Sobol. Het toen stond toen ook al 2-1 voor Lazio. “We hebben een geweldige spirit getoond tijdens de tweede helft. De jongens speelden met een leeuwenhart én de nodige kwaliteit, terwijl we eigenlijk al gewond waren. Ze lieten al hun remmingen in de kleedkamer en gingen er voluit voor.”

Club Brugge evolueert in de Champions League. “De volgende stap is de foutjes die er uit moeten. Over de twee matchen waren we de betere dan Lazio, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je doorgaat. Onze vooraf uitgesproken ambitie om te overwinteren in de Champions League was dan ook gerechtvaardigd. De spelers hebben in de tweede helft getoond dat ze met die druk kunnen omgaan. En dat is een nieuwe stap voor ons.”

Nu ligt de focus weer op de competitie en vervolgens zal Club Brugge aantreden in de Europa League. “We moeten de prestaties van de Champions League tegen Zenit en Lazio meenemen in de competitie en ook in Europa na nieuwjaar”, aldus een ambitieuze Mannaert tegenover Het Nieuwsblad.