Raiola belicht Gravenberch en De Ligt: 'Hij wordt in zijn rol de beste ter wereld'

Raiola belicht Gravenberch en De Ligt: 'Hij wordt in zijn rol de beste ter wereld'

09-12-2020 09:27
4

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Matthijs de Ligt, blikt terug op de transferperikelen rondom zijn cliënt voordat hij naar Juventus vertrok. Raiola denkt dat De Ligt in de toekomst grote dingen kan bereiken, net zoals één van zijn andere cliënten: Ryan Gravenberch.

"Ik herhaal maar weer: het was geen kwestie van geld", doelt Raiola in een uitgebreid interview met Tuttosport op de transfer van De Ligt naar Juventus. "Hij was op zijn zeventiende al aanvoerder bij Ajax. Van Ajax, begrepen? Bayern München wilde hem, evenals FC Barcelona. Maar we dachten dat Juventus de ideale club voor hem was. Ik kan nu zeggen dat het de perfecte keuze was."

Raiola verwacht dat het niet lang zal duren voordat De Ligt ook in Turijn aanvoerder wordt. "Misschien is hij dat zelfs al, zonder de band. Het is een perfect huwelijk. Wil je een voorspelling? Ik heb het ook al tegen hem gezegd: De Ligt wordt in zijn rol de sterkste ter wereld. Hij maakt kans op de Ballon d'Or als verdediger en na zijn carrière zie ik hem minister-president van Nederland worden. Hij zal een groot politicus zijn."

Wanneer Raiola gevraagd wordt wie volgend jaar de opvolger wordt van Golden Boy Erling Haaland, heeft hij zijn antwoord snel klaar. "Aangezien het een serieuze onderscheiding is die door kenners wordt gekozen, wint Gravenberch hem zeker!"