“We hebben acht punten gehaald in de Champions League, Vormer blikt trots terug

“We hebben acht punten gehaald in de Champions League", Vormer blikt trots terug

08-12-2020 22:33 Laatste update: 22:35
2

Ruud Vormer ging strijdend ten onder met Club Brugge tegen Lazio. De aanvoerder gaf aan dat de uitschakeling zuur was, maar hij was ook vooral heel erg trots op zijn ploegmaats. “Ik heb er wel van genoten hoor", concludeert hij na de wedstrijd.

Ruud Vormer speelde een sterke partij op het veld van Lazio. De kapitein was goed voor een doelpunt en een assist, maar het mocht niet baten. Door individuele foutjes en kleine details wordt het de 1/16e finales van de Europa League en niet die van de Champions League. Vormer was teleurgesteld maar ook trots op zijn ploeg en hij stak een hart onder de riem voor de ongelukkige Sobol. "Of dit zuur is? Zeker weten. Ook het verloop natuurlijk, met die rode kaart. Je komt eerst even achter, kom je goed terug en zie je dat het bij Sobol lastig is... Kan gebeuren, die jongen doet zijn best, die moeten we nu steunen, want hij kan er ook niet veel aan doen. Daarna denk ik dat we een fantastische tweede helft hebben neergezet met tien man. We mogen trots zijn op mekaar en op deze weg gaan we zeker door."

Club Brugge speelde een goede partij, ook na de uitschakeling van Eduard Sobol. Ook Vormer vond dat Club hier een goede partij neerzette. "Het was een heel goed Club. Het eerste half uur was het even kijken, maar nadien pakten we het goed op en zetten we een goede pot neer. Waar het fout gaat? Slimmigheid. Kleine dingetjes, details. En ook efficiëntie. Als ik ‘m goed raak, of Charles ‘m op de lat schiet, dan sta je hier met een heel andere gevoel ja. Die bal tegen de lat zien gaan was verschrikkelijk. Als je zo met tien man strijdt, dan hoop je altijd op een winstpartij en dat je doorgaat maar het zij nu zo. We mogen trots zijn", liet Vormer weten na de wedstrijd.