Vanaken: Misschien mijn enige kans ooit op kwalificatie

Vanaken: "Misschien mijn enige kans ooit op kwalificatie"

08-12-2020 22:00
4

Club Brugge heeft op een haar na de volgende ronde in de Champions League gemist. Hans Vanaken schipperde dan ook tussen trots en teleurstelling. "Dit was misschien wel het enige moment uit mijn carrière om de achtste finales van de Champions League te halen." 

Hans Vanaken was samen met Ruud Vormer en Charles De Ketelaere de dragende spelers van Club Brugge. Vooral in de tweede helft kwam Vanaken bovendrijven en wou hij Club naar het beloofde land loodsen. Met een mooie individuele actie kon hij net geen ploegmaat bereiken. Op een kwartier van het einde kopte Vanaken een voorzet van Vormer mooi in doel. Helaas bleef het daarbij en kreeg Club niet wat het wou en misschien wel verdiende? 

Vanaken blikte met een teleurgesteld gevoel terug op de wedstrijd. "Het schot van Charles (De Ketelaere, red) was amper 3 centimeter te hoog. Het was wachten op dat ene moment, maar we pakken het niet. Dan blijf je met een teleurgesteld gevoel achter. Dit was misschien wel het enige moment uit mijn carrière om de achtste finales van de Champions League te halen. Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik hoop dat we het nog eens halen. We hebben al elk jaar stappen gezet om beter te worden en betere resultaten neer te zetten. Nu moeten we nog onze momenten verzilveren zoals op het einde", zei Vanaken na de wedstrijd.