Van den Brom wil ook scalp van Anderlecht: Dat zou extra mooi zijn

Van den Brom wil ook scalp van Anderlecht: "Dat zou extra mooi zijn"

08-12-2020 11:15 Laatste update: 11:49
8

John van den Brom keert vrijdag terug naar zijn ex-ploeg. KRC Genk speelt dan namelijk op het veld van Anderlecht. Voor Van den Brom wordt dat hoe dan ook een speciale wedstrijd. 

"Dat wordt speciaal voor mij, maar ook voor de club", geeft hij aan bij Sporza. "Zondag stond in het teken van zeven (gewonnen matchen op rij, red.), maar nu gaan we naar die acht. Als dat zou lukken op Anderlecht zou dat extra mooi zijn voor mij."

Van den Brom is aardig op dreef bij KRC Genk, maar dat is ook het werk van voorganger Jess Thorup. "Het was inderdaad een gespreid bedje. Toen ik met (technisch directeur) Dimitri De Condé praatte voor ik tekende, ging het uiteraard veel over de stijl van het huis en over mijn visie. Ik zweer bij 4-3-3, dat is bekend. Maar Dimitri zei dat ze bij Genk op dat moment met drie achterin speelden en dat de spelers hadden aangegeven dat ze daar wel lekker in zaten."

Van den Brom paste zich daarom zelf aan. "Ik heb dan ook gezegd dat het heel dom zou zijn als ik in mijn eerste match het roer zou omgooien. We zijn doorgegaan op het ingeslagen pad, want ik had door dat er iets stond. Vertrouwen doet veel met een elftal."