Martinez na WK-loting: We zullen maximaal getest worden”

Martinez na WK-loting: "We zullen maximaal getest worden”

07-12-2020 21:10
7

WK-kwalificatie, het EK en de Final Four in de Nations League. Het wordt druk in 2021 voor de Rode Duivels. Roberto Martínez gaat in de kwalificaties voor het WK in 2022 gebruik maken van zijn brede selectie. België kwam in een groep terecht met Wales, Wit-Rusland, Tsjechië en Estland.

Roberto Martinez gaf een eerste reactie op de tegenstanders in de WK-kwalificatie. "Het zijn heel competitie tegenstanders", begon de Spanjaard zijn analyse over de tegenstand. "Wales kennen we. Tegen Wit-Rusland komen we voor het eerst uit en het is ook leuk om Estland terug te zien. Van Tsjechië weten we dat ze altijd wel een competitieve ploeg hebben. We zullen maximaal getest worden", liet Martinez weten aan Het Laatste Nieuws.

De bondscoach startte zijn trainerscarrière bij Swansea, in Wales. Wat het voor hem speciaal maakt en ook de Rode Duivels zullen een connotatie hebben met Wales. In 2016 verloor België in de Kwartfinales van Wales op het EK. "Ik ken er nog wat mensen en hou van de passie en de stadions daar. Het is een leuke gelegenheid om er terug te keren. Er hangt ook een goeie vibe rond die ploeg. Ryan Giggs heeft er een mooi toekomstproject", zei Martinez.

Het wordt een druk scheam voor de Rode Duivels in het 2021, met het EK waar ze met hoge ambities aan de start komen, de halve finales van de Nations League en dan de WK-kwalificatie wedstrijden. Martinez blikt vooruit op die drukke periode. "Vooral de interlandbreak van maart wordt belangrijk. Het is dan zaak om goed te starten aan de WK-kwalificaties en om tegelijk het EK al goed voor te bereiden. Het wordt allemaal heel compact. We zullen de volledige selectie nodig hebben."