Pozuelo (ex-KRC Genk) in de MLS verkozen tot Speler van het Jaar

Pozuelo (ex-KRC Genk) in de MLS verkozen tot Speler van het Jaar

07-12-2020 19:30
8

Alejandro Pozuelo mag een plaats reserveren op zijn schouw voor een hele mooie award. De voormalige draaischijf van KRC Genk is immers in de MLS verkozen tot Speler van het Jaar. 

Begin januari 2019 wilde Pozuelo Genk verlaten voor Toronto. Hij kreeg uiteindelijk zijn zin en de transfer werd een schot in de roos. De voorbije twee jaar blonk de Spanjaard haast wekelijks uit in de MLS. Nu ontvangt hij de 2020 Landon Donovan MVP Award, een Amerikaanse versie van de Belgische Gouden Schoen.

Met tien goals en negen assists toonde Pozuelo in de MLS de voorbije maanden zijn klasse. Hij leidde Toronto naar de tweede plaats in de Eastern Conference. Het is pas de tweede keer dat een speler van Toronto met de prijs aan de haal gaat. Voor het Canadese team deed eerder Sebastian Giovinco Pozuelo voor.

Spelers, clubs en media mochten stemmen. Zowel de media als de clubs gaven Pozo het meeste stemmen. De spelers hadden een hele lichte voorkeur voor Diogo Rossi (LAFC), maar het verschil was daar amper 2,5 procent waardoor de Spanjaard eenvoudig met de award aan de haal ging.