LIVE: Loting WK-kwalificaties, tegenstanders voor Rode Duivels gezocht

LIVE: Loting WK-kwalificaties, tegenstanders voor Rode Duivels gezocht

07-12-2020 17:50 Laatste update: 17:52
3

Op maandagavond 7 december wordt er om 18.00 uur geloot voor de Europese WK-kwalificatiepoules. Dan weet België tegen welke 4 tegenstanders het plaatsing voor het wereldkampioenschap van 2022 zal moeten afdwingen. VoetbalPrimeur.be neemt de hele route richting 'Qatar' met je door! En volgt de loting natuurlijk LIVE.

 

55 Europese landen gaan maandag de koker in. Zij worden verdeeld over poules van 5 en 6. Omdat België zich plaatste voor de Final Four van de Nations League is het nu al zeker dat een in een groep met 5 teams komt. De agenda van de Rode Duivels wordt dus zo een klein beetje verlicht.

België behoort tot de 10 beste Europese landen op de FIFA-ranking – het staat namelijk op plaats 1 – en is reekshoofd bij de loting. De Rode Duivels nemen het in de kwalificaties dus niet op tegen landen als Spanje en Duitsland. Ook een derby tegen Nederland zit er niet in.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)


Terwijl op het EK nog 24 landen actief zullen zijn, mogen er slechts 13 Europese landen naar het WK in Qatar. De nummers 1 van elke groep plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtornooi. De nummers 2 plaatsen zich voor de Play-Offs. Zij krijgen het gezelschap van 2 poulewinnaars uit de Nations League, die bij de WK-kwalificaties uit de boot zijn gevallen. De 12 landen worden verdeeld in 3 groepen met elk 4 landen. Via halve finales en finales strijden zij om de laatste 3 tickets.

Eind maart beginnen de WK-kwalificatiewedstrijden. Nog voor het EK worden de eerste 3 speeldagen al afgewerkt. Speelronden 4 tot en met 10 vinden plaats tussen 1 september en 16 november 2021 plaats. De Play-Offs gaan door vanaf maart 2022.

Het WK wordt niet zoals gebruikelijk in de zomer afgewerkt, maar start om 21 november 2022. De finale komt er op 18 december 2022. In totaal mogen er in Qatar 32 landen proberen de opvolger te worden van Frankrijk.

Wat is volgens jou de leukste of meest interessante loting voor de Rode Duivels? Zet het in de comments!