Maakt Club een kans bij Benteke? ‘Welke droom primeert, EK of Engeland?’

Maakt Club een kans bij Benteke? ‘Welke droom primeert, EK of Engeland?’

07-12-2020 11:45
13

Christian Benteke is net op tijd weer opgestaan. Afgelopen weekend nam hij twee doelpunten voor zijn rekening bij Crystal Palace, geen slechte timing zo net voor de winterse transferperiode. Benteke gelooft alvast dat hij nog van waarde is in de Premier League.

Een eerste basisplaats dit seizoen bij Palace, Benteke bedankte met twee goals tegen West Brom en bewees zo dat hij ook op 30-jarige leeftijd nog van waarde kan zijn. Het contract van de spits loopt echter af dit seizoen, Crystal Palace twijfelt of het nog verder wil met Benteke.

De situatie opent echter deuren voor andere clubs, Benteke is ondanks zijn gebrek aan doelpunten de laatste jaren, altijd een interessant profiel geweest. Ook Club Brugge volgt de situatie, een sterke centrumspits kunnen ze daar nog steeds gebruiken. Het Laatste Nieuws schat de kansen van Club echter niet al te hoog in.

‘Het heeft niet enkel met centen te maken, zo haalde Benteke al een paar keer zijn neus op voor een avontuur in China’, valt er te lezen. ‘Stabiliteit primeert voor Benteke, veranderen doe je niet zomaar. De spits woont al sinds 2012 in Engeland, hij overweegt om er definitief te blijven wonen. Hij leeft naar eigenzeggen zijn droom, als jonge speler had hij nooit durven dromen dat hij ooit in de Premier League zou spelen’, die droom lijkt Benteke niet zomaar op te willen geven.

Benteke heeft echter nog een andere droom, liefst mist de spits niet opnieuw een groot tornooi. Op het aankomende EK wil hij er dan ook absoluut bij zijn, bondscoach Roberto Martinez wil echter dat Benteke minuten maakt. Het zou hem alvast een vertrek uit Londen doen overwegen, zijn speelminuten bij Palace blijven schaars.