'Er komt een Gouden Schoen, maar het wordt een speciale editie'

'Er komt een Gouden Schoen, maar het wordt een speciale editie'

07-12-2020 08:33
33

Komt er door de coronacrisis dit seizoen wel een Gouden Schoen? Het antwoord is duidelijk: ja. Al zal die dit seizoen wel ietsjes anders verlopen dan normaal.

Bij Het Laatste Nieuws, de organisator van de Gouden Schoen, is men duidelijk: de prijs wordt ook dit seizoen uitgereikt. Maar we krijgen dan wel een speciale editie, zonder een groot gala, maar wel met een live TV-uitzending op VTM. Op 13 januari 2021 kennen de dan de opvolger van Hans Vanaken (Club Brugge).

De stemming voor de Gouden Schoen gebeurt deze editie echter niet over twee stembeurten, maar wel over amper één keer. Door het coronavirus werd er namelijk niet gevoetbald in België van midden maart tot eind juli. Daardoor konden de stemgerechtigden afgelopen zomer ook moeilijk stemmen voor een eerste stemronde. Dat zal nu dus gebeuren in één stemronde en kan nog tot 28 december.

Wie het zal worden, is nog verre van duidelijk. Maar de kans is klein dat de 196 stemgerechtigden voor een speler van Club Brugge gaan. Met Lior Refaelov (Royal Antwerp FC), Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A), Paul Onuachu (KRC Genk) en Theo Bongonda (KRC Genk) zijn er namelijk nog flink wat andere kanshebbers. Al kan daar - met nog een maand te gaan - uiteraard nog verandering in komen.