AC Milan, mét Saelemaekers, blijft maar winnen en mag van titel dromen

06-12-2020 22:55
8

AC Milan heeft zijn status als titelkandidaat in de Italiaanse Serie A bevestigd. De thuiswedstrijd tegen Sampdoria werd met 2-1 gewonnen, waardoor het na tien wedstrijden al een ruime marge heeft opgebouwd ten opzichte van de concurrentie. De rol van Alexis Saelemaekers valt niet te onderschatten, onze landgenoot stond opnieuw in de basis.

Zonder de nog steeds geblesseerde Zlatan Ibrahimovic speelden de Rossoneri een zakelijke wedstrijd. Zonder al te veel moeite werd een marge van twee doelpunten opgebouwd: voor rust scoorde Franck Kessié vanaf de stip en met nog een kwartier op de klok verdubbelde Samu Castillejo de marge. Toch werd het nog heel even spannend in Stadio Luigi Ferraris.

Dat was te danken aan Albin Ekdal, die een kleine tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer liet noteren namens Sampdoria. Verder liet de ploeg van trainer Stefano Pioli het echter niet komen, waardoor het de trotse koploper van de Serie A is en blijft. De voorsprong op aartsrivaal Internazionale, de nummer twee van de ranglijst, is vijf punten.

Napoli en Juventus zijn zelfs al op zes punten gezet, waardoor Milan dit seizoen een serieuze gooi lijkt te kunnen gaan doen naar de eerste Scudetto sinds tien jaar. In het seizoen 2010/2011 werden de Rossoneri voor het laatst kampioen en destijds maakte Zlatan Ibrahimovic ook deel uit van de selectie.