Nieuwe domper voor Raman: Schalke 04 kan al 26 matchen op rij niet winnen

06-12-2020 21:29
2

Benito Raman beleeft een horrorseizoen bij Schalke 04. De Belgische aanvaller begon zondag in de basis, maar ging met zijn Duitse club opnieuw onderuit tegen Bayer Leverkusen. Schalke heeft nu al 26 wedstrijden op rij niet meer kunnen winnen en blijft dan ook laatste in de Bundesliga. Leverkusen springt naar plaats twee.

Op zaterdag speelden RB Leipzig en Bayern München in een doelpuntrijk duel gelijk (3-3) en daardoor wist Leverkusen dat het met een overwinning naar plaats twee zou stijgen. Schalke was een gemakkelijk slachtoffer, want Die Königsblauen weten niet meer wat winnen is. Malick Thiaw maakte voor rust een owngoal, waarna Leverkusen in de tweede helft via Julian Baumgartlinger en Patrick Schick uitliep naar 0-3.

Schalke, met Raman 90 minuten op het veld, blijft na deze nieuwe nederlaag troosteloos laatste in de Bundesliga met amper drie punten uit tien wedstrijden. Verder is de ex-club van Marc Wilmots goed op weg om een waanzinning record te verbreken: dat van meeste achtereenvolgende Bundesliga-duels zonder zege. Voorlopig is dat record nog in handen van Tasmania Berlin (31 matchen in 1965/66).