Clement niet blij met reglement: “Nadeel voor het Belgische voetbal”

Clement niet blij met reglement: “Nadeel voor het Belgische voetbal”

05-12-2020 23:23
54

Club Brugge won zaterdag met 1-0 van Sint-Truiden VV. Tegen de Kanaries gooide Phillipe Clement zijn ploeg om. De trainer van Club Brugge gaf op de persconferentie na de match aan dat hij het jammer vindt dat hij tijdens een match maar drie keer mag wisselen.

Door de coronacrisis beslisten heel wat andere landen dat ploegen tijdens een match meer dan drie wissels mogen doen. In België is dat niet het geval. Daar besliste men op het bij drie vervangingen te houden. “Ik zei het al voor de wedstrijd. Uiteraard is dat een groot nadeel. Kijk naar al onze tegenstanders in de Champions League. Zenit Sint-Petersburg, Lazio en Dortmund kunnen elke week vijf wissels doen.”

Vanaken in gevarenzone
Tegen STVV wilde Clement ook Hans Vanaken rust gunnen, maar dat lukte niet. “Normaal had Hans niet gestart. Vandaag negentig minuten spelen en dan ook in Rome? De medische staf gaf aan dat hij in de gevarenzone zou komen. Normaal kun je die dan laten starten en na 45 minuten vervangen."

"Officieel heb je drie wissels, maar eigenlijk als coach heb je maar twee wissels. Die laatste wissel moet je als coach immers overhouden als er iemand problemen heeft op het einde van de wedstrijd. Zodoende je niet met tien eindigt. Dat maakt een groot verschil, twee wissels of vier. Dat is een groot nadeel voor heel het Belgische voetbal. Ik spreek hier niet alleen namens Club Brugge, maar voor alle Belgische ploegen die Europees spelen.”