Weer drie punten voor Waasland-Beveren: Eerlijk, geen goede wedstrijd

Weer drie punten voor Waasland-Beveren: "Eerlijk, geen goede wedstrijd"

05-12-2020 21:00
2

Waasland-Beveren kon zaterdag opnieuw proeven van de zege. Op eigen veld wonnen de Waaslanders met 2-0 van Royal Excel Moeskroen. Het voetbal was niet altijd even goed, maar dat was op de Freethiel even bijzaak.

Iets voor het uur klom de thuisploeg op voorsprong via Aboubakary Koita. Pas in de extra tijd besliste Michael Frey de match. "We wisten dat deze wedstrijd niet in de eerste zestig minuten zou worden beslist. In andere wedstrijden van Moeskroen hadden we gezien dat hun linies na een uur wat verder uit elkaar gingen. Daar kun je van profiteren door tussen de linies te spelen, en daar hebben we ook het verschil gemaakt", stelt trainer Nicky Hayen bij Sporza.

Door de drie punten sluipt Waasland-Beveren weg van Moeskroen. "In het begin hadden we wel wat moeite met hun lange ballen en kwamen we ook goed weg. In de tweede helft hebben we meer druk gezet en recupereerden we de ballen hoger. We wisten dat er nog kansen zouden komen en dan moet je nog het geluk hebben om te scoren. Om eerlijk te zijn, het was geen goede wedstrijd, maar we pakken wel de drie punten."