Dramatisch einde Derby della Mole tussen Juventus en Torino, Bonucci matchwinner

05-12-2020 20:00

Juventus heeft met alle mogelijke moeite drie punten gepakt in de Derby della Mole tegen stadsgenoot Torino. De Oude Dame kwam al snel op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Nicolas N'Koulou, maar draaide het in de tweede helft om door goals van Weston McKennie en Leonardo Bonucci.

De derby begon dramatisch voor Juventus. De eerste de beste kans voor Torino leverde meteen een doelpunt op. N'Koulou kreeg de bal na een hoekschop en zeer matig verdedigen van Cristiano Ronaldo voor zijn voeten en schoot de bal langs een kansloze Wojciech Szczesny.

Het overgrote deel van het balbezit was voor Juventus, maar de ploeg had in de eerste helft veel moeite om gevaarlijk voor het doel van Torino te komen. In de tweede helft lukte dat wel. Juan Cuadrado dacht na ongeveer een uur spelen de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar na inmenging van de VAR werd zijn treffer afgekeurd.

Juventus wist het duel uiteindelijk toch in zijn voordeel te beslissen. McKennie zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-1 en ervaren rot Bonucci kopte vlak voor de start van de blessuretijd de 2-1 achter Torino-keeper Salvatore Sirigu.

De slotfase verliep allesbehalve rustig. Scheidsrechter Daniele Orsato moest meerdere keren ingrijpen met geel en gaf zelfs een rode kaart aan Carlo Pinsoglio, de derde keeper van Juventus. Een doelpunt zagen we daarna niet meer, waardoor Juventus met drie zwaarbevochten punten aan de haal gaat.