Deli heeft het moeilijker bij Club Brugge: Hij is niet de enige

Deli heeft het moeilijker bij Club Brugge: "Hij is niet de enige"

06-12-2020 08:00
4

Club Brugge kent een seizoen met vallen en opstaan en daar is Simon Deli misschien wel het grote voorbeeld van. De Ivoriaan wisselt goede met minder goede prestaties af. Dat ziet ook general manager Vincent Mannaert.

Deli presteert dan wel minder, maar dat betekent niet dat Mannaert de Ivoriaanse verdediger heeft opgegeven. "Deli heeft vorig jaar op een heel hoog niveau gespeeld. Ongewoon hoog", zegt Mannaert in Het Nieuwsblad.

"Niet vergeten, hij kwam van Slavia Praag, hij kwam niet van Paris Saint-Germain bij manier van spreken. Dit seizoen is het net iets minder. Maar als jij niet de enige bent waarbij het net iets minder is, en je verdedigt niet als blok, dan komt er meer druk op de verdediging", aldus Mannaert.

Autocorrectie
Hij vreest ook niet voor de mindere vorm van Club Brugge dit seizoen. "Wat voor mij telt: na de dubbele nederlaag Charleroi-Beerschot gingen we met de rug tegen de muur naar Genk en daar hebben we een van onze beste wedstrijden gespeeld. Thuis tegen Zenit lees ik over een kantelmatch, en winnen we. Dat geeft vertrouwen."

"Daaraan zie je dat er een autocorrectie in de groep zit. Dit moeten we doortrekken naar de Belgische competitie en naar de Grande Finale a Roma (tegen Lazio). Want dat is het. Je speelt een finale", besluit Mannaert.