Grote lof van buitenlandse pers voor De Bruyne: 'Hij is onaantastbaar'

Grote lof van buitenlandse pers voor De Bruyne: 'Hij is onaantastbaar'

05-12-2020 19:00 Laatste update: 06-12-2020 09:15
5

Kevin De Bruyne was zaterdag weer één van de grote uitblinkers bij Manchester City. Met een assist en een doelpunt hield hij de Engelse club aan winst tegen Fulham. Het leverde hem ook flink wat lof op.

Bij het lokale Manchester Evening News werd De Bruyne verkozen tot man van de match. Hij kreeg een 9 op 10 voor zijn partij. 'In zijn eigen strafschopgebied toonde hij één van de mooiste bewegingen die je dit seizoen zal zien. Daarnaast was hij ook goed voor een doelpunt en een assist. Hij toonde nog maar eens waarom hij onaantastbaar is in deze competitie.'

Ook de BBC zag hoe De Bruyne bijzonder belangrijk was. 'Samen met Sterling legde De Bruyne de basis voor de overwinning van Man City', klonk het. De Bruyne kreeg ook een 6.97 op 10 voor zijn partij en was daarmee de beste Citizen.

Voor TeamTalk is het ook duidelijk hoe belangrijk De Bruyne is voor Man City. 'Niet verrassend speelde hij weer een grote rol in de makkelijke overwinning van Man City tegen Fulham', klonk het.

VBET News somde dan weer zijn indrukwekkende cijfers van de partij op, waaruit duidelijk werd hoe sterk De Bruyne heeft gespeeld. Met onder andere 85 baltoetsen, 55 passes en 2 belangrijke passes.

Buiten Engeland was men bijzonder lovend voor De Bruyne. Het Nederlandse AD zag een 'hoofdrol' voor De Bruyne in de overwinning, terwijl het Noorse VG een 'beslissende De Bruyne' zag. 'Hij had er duidelijk zin in en was al na vijf minuten goed voor een assist', schreef men.

Tot slot nog OneFootball, dat ,met een duizelingwekkende statistiek kwam over De Bruyne. De Rode Duivel was tegen Fulham namelijk goed voor zijn 26e assist in de Premier League sinds het begin van vorig seizoen. Daarmee doet hij het een pak beter dan de rest in Engeland. Zijn eerste achtervolger is namelijk Andy Robertson, met 'amper'... 15 stuks, elf minder dan De Bruyne.