Manchester City dankt De Bruyne voor overwinning tegen Fulham

05-12-2020 17:53 Laatste update: 18:07

Manchester City nam het zaterdagmiddag op tegen FC Fulham. Fulham stuntte maandag nog tegen Leicester City door met 1-2 te gaan winnen bij The Foxes. City was dus gewaarschuwd, maar had geen problemen met Fulham. Het won met 2-0 dankzij kapitein Kevin De Bruyne.

Voor Pep Guardiola was het zijn 700e wedstrijd als trainer, dus Manchester City wou zijn jubileum vieren met een overwinning. Dat was er aan te merken want in de eerste minuten was het al raak. Kevin De Bruyne stuurde Raheem Sterling diep en de Engelse aanvaller kwam één-op-één met de doelman van FC Fulham en plaatste de bal mooi overhoeks in het doel. De Bruyne zijn 6e assist dit seizoen in de Premier League.

20 minuten later verdubbelde Manchester City de voorsprong vanop de penaltystip. Het was Kevin De Bruyne die de elfmeter feilloos omzette en de verdiende 2-0 op het bord zette. De tweede helft kwam Manchester City nog enkele keren dicht bij een ruimere voorsprong maar ze vergaten de kansen af te werken. City won al bij al simpel met 2-0 tegen FC Fulham en mag KDB daarvoor danken. Manchester City rukt daarmee op naar de 4e plaats met 18 punten maar heeft nog een wedstrijd minder gespeeld.