Dortmund verliest punten dankzij ex-STVV'er, Bornauw speelt gelijk tegen Casteels

05-12-2020 17:35

In de Bundesliga heeft Borussia Dortmund opnieuw een slechte zaak gedaan. Voor de twee keer op rij morste het met de punten, want na de verrassende thuisnederlaag tegen FC Köln raakte het nu niet verder dan een gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt. Elders hielden Sebastiaan Bornauw en Koen Casteels elkaar in evenwicht.

Borussia Dortmund kan Bayrn München verder zien uitlopen na nieuw puntenverlies. In de eerste helft kwam Dortmund vroeg op achterstand dankzij een doelpunt van Daishi Kamada, ex-STVV'er. Na de pauze herstelde Dortmund het evenwicht door een knap doelpunt van Giovanni Reyna. Hierdoor behaalt Dortmund een schamele 1 op 6 en kan het Bayern, dat straks om 18u30 de topper tegen Leipzig speelt, verder zien uitlopen.

FC Köln kon na de winst op Borussia Dortmund opnieuw een punt sprokkelen tegen Wolfsburg. Het werd 2-2. De thuisploeg klom in de eerste helft twee maal op voorsprong. Net na de pauze wist Wolfsburg een tweede keer de voorsprong van FC Köln uit te wissen. Bij FC Köln speelde Sebastian Bornauw de volledige wedstrijd, aan de overkant stond Koen Casteels de hele wedstrijd in doel.

Verder hielde SC Freiburg en Borussia Mönchengladbach elkaar in evenwicht met een 2-2 gelijkspel. Mönchengladbach speelt volgende week een belangrijke wedstrijd op het veld van Real Madrid. Met een gelijkspel heeft Gladbach genoeg om door te stoten naar de volgende ronde en kegelt het Real Madrid uit de Champions League. Armina Bielefield won in eigen huis van Mainz dankzij een 2-1 overwinning. Bielefield springt zo over Mainz in de laagste regionen van het klassement.