SS Lazio wint tegen Spezia en is klaar voor belangrijk duel tegen Club Brugge

05-12-2020 16:54
7

SS Lazio neemt het dinsdagavond op tegen Club Brugge in een rechtstreeks duel om de tweede plaats in hun Champions League groep. Zaterdagmiddag trok Lazio op bezoek naar Spezia in de Serie A. Lazio deed wat het moest doen en het won met 1-2.

Lazio opende scherp en wist na 15 minuten de score te openen dankzij een doelpunt van hun topschutter Ciro Immobile, goed voor zijn zesde doelpunt dit seizoen in de Serie A. Nog voor de rust was de score verdubbeld dankzij ex-Genkenaar Sergej Milinkovic-Savic. Lazio trok met een 0-2 voorsprong de rust in. Op het uur werden Ciro Immobile en Luis Alberto vervangen (waarschijnlijk met het oog op de CL-wedstrijd van aankomende dinsdag tegen Club Brugge).

Nog geen vijf minuten later kon Spezia tegenscoren. Het was aanvaller M'Bala Nzola die de aansluitingstreffer kon scoren. Lazio kreeg het nog even warm maar hield uiteindelijk goed stand en kon in de blessuretijd de beslissende derde treffer maken, maar die werd door de VAR overruled vanwege buitenspel. Zo neemt Lazio de drie punten mee richting Rome. Lazio klimt zo enkel plaatsjes in de stand naar de 7e plek, de Romeinen kregen dit seizoen al veelvuldig te maken met enkele coronabesmettingen en lieten hierdoor enkel kostbare punten liggen in de Serie A.