Financieel en sportief gezien zal Vanhaezebrouck gegarandeerd middelen krijgen

"Financieel en sportief gezien zal Vanhaezebrouck gegarandeerd middelen krijgen"

05-12-2020 16:48
10

KAA Gent stelde vrijdag zijn 4e trainer van het seizoen voor, Hein Vanhaezebrouck is terug van weleer. Hij vervangt Wim De Decker die de laan werd uit gestuurd na de tegenvallende resultaten. Vanhaezebrouck was al eens succesvol bij KAA Gent en analist bij RTBF Alexandre Teklak ziet het goedkomen.

Het heeft iets langer geduurd dan verwacht, maar Hein Vanhaezebrouck is weer terug aan de slag als coach in de Jupiler Pro League. Vrijdag werd zijn comeback bij AA Gent ook officieel bekend gemaakt. De voormalige 'Trainer van het Jaar' tekende voor anderhalf seizoen in de Ghelamco Arena.

Daar staat hem wel een loodzware opdracht te wachten. Gent is immers bezig aan een bijzonder tegenvallend seizoen. De Europese uitschakeling is inmiddels al een feit en in de competitie is nood aan een half mirakel om minstens een Europees ticket uit de brand te slepen. Al heeft dat voor Vanhaezebrouck ook een voordeel: veel slechter kan hij immers niet doen. Analist Alexandre Teklak verwacht dan ook dat de 'Heinback' een succes zal worden.

Hij is er eveneens van overtuigd dat Vanhaezebrouck de touwtjes weer stevig in handen zal nemen. "Financieel en sportief gezien zal hij gegarandeerd middelen krijgen. Hij is ook iemand die graag zijn plaats inneemt en zaken beslist. Destijds heeft hij zelfs het trainingscentrum mee uitgetekend. Hij is creatief en een visionair. Ook nu zal hij carte blanche krijgen. Voor hem maak ik me geen zorgen, hij heeft veel meer te winnen dan te verliezen", klonk het bij RTBF.