Krijgen andere jongens vanavond hun kans tegen STVV? Clement denkt aan roteren

Krijgen andere jongens vanavond hun kans tegen STVV? Clement denkt aan roteren

05-12-2020 15:10
4

Club Brugge neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Sint-Truiden VV. Na de overwinning van afgelopen woensdag tegen Zenit Sint-Petersburg zal Club Brugge met het nodige vertrouwen richting die wedstrijd trekken. Philippe Clement gaf echter aan dat er enkele andere jongens hun kans kunnen krijgen.

Club Brugge won woensdagavond met 3-0 tegen Zenit, dat betekent dat Blauw-Zwart zeker is van een Europese lente. Club speelde een goede wedstrijd en tankte zo het nodige vertrouwen na enkele mindere prestaties. Zaterdagavond moet Club weer aanknopen met de winst in de eiegen Jupiler Pro League na het gelijkspel tegen Moeskroen vorige speeldag.

Clement gaf aan dat enkele jongens rust zullen krijgen met het oog op de belangrijke wedstrijd in Lazio van  volgende week. "Hoe ik mijn ploeg ga opstellen? We moeten met alles rekening houden. Met de opeenvolging van wedstrijden, maar ook met wat mijn jongens al gespeeld hebben", aldus Clement in Het Nieuwsblad. Er zijn ook nog enkele blessures. Zeker is dat Deli en Diatta niet aantreden dit weekend. Zij zijn nog niet fit en speelden ook niet tegen Zenit. Of de twee fit raken voor de match in Rome, wordt afwachten. Wie weet blijven ook sterkhouders zoals Vormer langs de kant.

"Er zijn een aantal jongens met kleinere probleempjes. Dat moeten we nog verder bekijken", hield Clement zich
op de vlakte. Dat heel Club Brugge halsreikend uitkijkt naar de match van dinsdag in Lazio, is alleszins duidelijk. Naast een plekje in de 1/8ste finale is er ook nog 12,2 miljoen euro te verdienen. "Het kan een historische wedstrijd worden", hoopt Clement. "Eén match beslist of onze campagne gewoon goed, ofwel historisch wordt."'