De Ketelaere maakt indruk: Waar zijn plafond ligt, is onmogelijk te zeggen

De Ketelaere maakt indruk: "Waar zijn plafond ligt, is onmogelijk te zeggen"

05-12-2020 11:00
23

Charles De Ketelaere liet afgelopen woensdag nog maar eens zien dat hij overal inzetbaar is. Het jeugdproduct van Club Brugge speelde op linksachter, op de flank, achter de spits en diep in de punt. Volgens Vincent Mannaert zal De Ketelaere voorlopig op die laatste positie blijven staan.

Club Brugge probeerde al een handvol spelers als diepe spits, maar tegen Zenit St. Petersburg maakte De Ketelaere indruk op de nummer negen. "Het is de eerste keer dat hij daar gespeeld heeft en hij heeft dat goed gedaan. Ik geloof in de kwaliteiten van Charles als negen omdat hij een mix van een aantal kwaliteiten heeft", steekt Mannaert van wal in Het Nieuwsblad.

"Hij is 1,90 meter, hij heeft tegenover vorig jaar kracht bijgewonnen, hij staat stevig op zijn voeten, kan in duel gaan, een bal afhouden, kaatsen, heeft een goeie controle, loopvermogen, een individuele actie en kan afwerken. Als je die kwaliteiten oplijst, kom je dicht bij wat je verwacht van een diepe spits", gaat de Club Brugge-CEO verder.

Het geloof in De Ketelaere is alvast zeer groot binnen Club Brugge. "Uiteraard heeft hij een zeer mooie toekomst voor zich. Dat De Ketelaere een uitzonderlijk talent is, hadden we vorig jaar ook al gezien. Maar waar zijn plafond ligt, is onmogelijk te zeggen", aldus Mannaert.