Gent-fans tevreden na zoveelste ommezwaai: Balette wegpromoveren was grote fout

Gent-fans tevreden na zoveelste ommezwaai: "Balette wegpromoveren was grote fout"

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 10:28za 05-12-2020 om 10:28

KAA Gent grijpt terug naar haar succesformule uit het verleden om de huidige crisis te bezweren. Hein Vanhaezebrouck moet puin ruimen in de Ghelamco Arena, met Peter Balette in steun. Filip Raes, hoofd van de supportersfederatie van de Buffalo's, verwoordt het gevoel bij het Gentse legioen. Dat is voorzichtig optimistisch gestemd.

“Persoonlijk ben ik blij met zijn terugkeer. Voor mij was zijn vertrek naar Anderlecht een dieptepunt", blikt Raes even terug in Het Nieuwsblad. "Ik maakte me toen zorgen over de toekomst van de club. Die vrees van toen was ook niet onterecht, want hij had onze club naar een hoger niveau getild en op de koop toe een fantastische structuur gecreëerd­."

"Thorup was ook een prima coach, maar ik vind het moeilijk om hem te vergelijken met Hein", verwijst Raes naar de abrupt ontslagen Deen. "Het zijn allebei trainers op wie je kunt bouwen en die niet als een passant een club binnenstappen. Zij werken op lange termijn en AA Gent heeft nood aan een trainer met een visie. Dat is onontbeerlijk als je successen wil boeken. Je mag niet te veel op korte termijn werken. Dat is wel de les van de voorbije maanden."

Orde op zaken stellen
"Dit seizoen valt er misschien niet veel meer te winnen. Europees is het al een tijdje einde verhaal en er is een half mirakel nodig om in Play-Off 1 te raken", beseft Raes. "Misschien is de beker onze beste kans om nog iets te maken van dit seizoen. Je moet het restant van dit seizoen beschouwen als het fundament voor de
komende jaren. Mét een vast systeem, maar zonder al te grote woorden: werk in stilte en roep je zelf niet meer uit als titelkandidaat."

"Een club heeft een lijn nodig en je mag ook niet alle macht in de handen van een coach leggen. Een trainer is niet voor eeuwig aan je club verbonden. Toch moet je Hein nu zijn ding laten doen. In een tandem met Peter ­Balette, hem wegpromoveren was een grote fout. Hij hoort op het veld, tussen de spelers. De fans beschouwen hem niet toevallig steeds meer als een clubicoon", besluit de voorzitter van de supportersfederatie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Een betere keuze dan Vanhaezebrouck had Gent nu niet kunnen maken

Eens
69%
Oneens
31%
(761 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws