Vlaamse Sportfederatie pleit voor heropstart: Kan minstens even veilig zijn

Vlaamse Sportfederatie pleit voor heropstart: "Kan minstens even veilig zijn"

05-12-2020 10:11
1

De Jupiler Pro League blijft vrolijk doorstomen, maar voor de amateurvoetballers zijn het bittere tijden. Sinds oktober liggen de wedstrijden en trainingen daar stil. Datzelfde geldt overigens voor zowat alle sporten in ons land. De Vlaamse Sportfederatie pleit stilaan voor een heropstart.

Over de argumenten voor een herintrede van onder meer het amateurvoetbal hoeft de Federatie niet lang na te denken. "Sport is zowel lichamelijk als mentaal belangrijk in de strijd tegen corona", trapt voorzitter Koen Umans een open deur in bij Het Nieuwsblad. Ook na de eerste coronagolf ging de sportwereld op slot. Toen besliste de Belgische voetbalbond al snel om de competities definitief te staken.

Deze week kwam er weer hoop in deze donkere tijden. Zo liet het Overlegcomité toe dat musea en winkels hun deuren weer openden, op voorwaarde van een rist strenge maatregelen uiteraard. De Vlaamse Sportfederatie wil dezelfde kant op. "Sport kan minstens even veilig en gecontroleerd worden georganiseerd", denkt Umans.

Toch zal een heropstart er pas ten vroegste in januari komen. Dan wil het Overlegcomité nadenken over verdere versoepelingen. De bevoegde instanties en Vlaams Minister van Sport Ben Weyts zitten dezer dagen alvast samen om de herstart zo goed mogelijk voor te bereiden.