'PSG onderzoekt komst Messi: Neymar sprak met technisch directeur over Argentijn'

'PSG onderzoekt komst Messi: Neymar sprak met technisch directeur over Argentijn'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 09:43za 05-12-2020 om 09:43

De uitspraken van Neymar over Lionel Messi komen niet uit de lucht vallen. Paris Saint-Germain onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de Argentijnse ster transfervrij over te nemen van FC Barcelona, zo meldt althans ESPN.

Neymar gooide deze week de knuppel in het hoenderhok. "Ik wil weer met Messi samenspelen", zei de Braziliaanse ster na de 1-3 zege van PSG op Manchester United in de Champions League. "Dat is wat ik het liefste wil. Ik wil weer samen met hem op het veld kunnen genieten. Dat zouden we volgend jaar zeker moeten doen."

Volgens ESPN besprak Neymar de mogelijke transfer van Messi zelfs al met technisch directeur Leonardo van de Parijzenaars. De Franse topclub heeft dan ook interesse in de 33-jarige aanvaller, die afgelopen zomer al aanstuurde op een vertrek bij Barça. Vanaf januari mag hij met andere clubs onderhandelen, maar zijn komst is desondanks niet eenvoudig voor PSG.

Zijn salaris vormt een fors struikelblok. Messi verdient in Camp Nou liefst zestig miljoen euro per jaar. Dat is veel meer dan PSG-sterren Neymar (36 miljoen) en Kylian Mbappé (20 miljoen). De contractverlengingen van de Braziliaan en de Fransman genieten momenteel prioriteit.

De interesse in Messi is echter daar. Bovendien heeft de Argentijnse ster naast Neymar ook goed contact met PSG-spelers Ángel Di María, Leandro Paredes en Rafinha Alcântara.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws