Martinez wikt en weegt situatie-Hazard: Bezorgd om geluk, niet om lange termijn

Martinez wikt en weegt situatie-Hazard: "Bezorgd om geluk, niet om lange termijn"

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 09:31za 05-12-2020 om 09:31

Het sukkelstraatje lijkt eindeloos verder te lopen voor Eden Hazard. Na een jaar vol afwezigheden blesseerde de Rode Duivel zich tegen Deportivo Alaves opnieuw, ditmaal aan de knie. Bondscoach Roberto Martinez begint het toch stilaan op zijn heupen te krijgen.

Volgende zomer staat het uitgestelde EK voetbal op de agenda en daar willen de Duivels eindelijk die hoofdvogel afschieten. In de voorbije Nations League bewees ons land dat het nog steeds tot de wereldtop behoort, maar algemeen wordt aangenomen dat een topfitte Hazard van cruciaal belang is om de titel van Europees kampioen te bemachtigen. Martinez ziet het momenteel niet helemaal rooskleurig in.

"Op lange termijn zie ik het wel goed komen, maar ik ben bezorgd over het gebrek aan geluk op dit moment", vertelt Martinez bij Marca. "Eden zou op het veld moeten staan om voetbal te spelen. Jammer genoeg moeten we nu wat langer wachten, maar we hebben geen kopzorgen op de lange termijn", herhaalt de Spanjaard nogmaals.

Nochtans begint de tijd stilaan te dringen. Idealiter is Hazard in januari weer klaar voor de dienst en beleeft hij dan een half jaar zonder blessurezorgen op weg naar het EK. Martinez slaapt nog steeds op beide oren, aangezien hij in nauw contact staat met de medische staf van Real Madrid. "We zouden pas bezorgd zijn als we Hazard niet kenden en als hij niet goed zou reageren op de behandeling", besluit Martinez hoopvol.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoe schat jij de situatie van Hazard in voor het EK?

Hij zal meegaan, topfit en in uitstekende vorm
40%
Hij zal meegaan, topfit, maar niet in zijn beste vorm
29%
Hij zal meegaan, maar niet topfit
22%
Hij zal niet meegaan
9%
(97 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws