Dury wijst naar opvallend probleem bij Zulte: “Moeten we dringend iets aan doen”

Dury wijst naar opvallend probleem bij Zulte: “Moeten we dringend iets aan doen”

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 07:20za 05-12-2020 om 07:20

Zulte Waregem speelde 2-2 gelijk tegen RSC Anderlecht in het Regenboostadion. Na afloop reageerde coach Francky Dury tegenover Sporza. De coach had het onder meer over de slechte staat van het veld.

"We waren goed begonnen, en een doelpunt geeft natuurlijk altijd een goed gevoel, maar na een kwartier moesten we toch het spel aan Anderlecht overlaten”, geeft Dury toe. “We hadden wel de bedoeling om hoog druk te zetten, maar we slaagden daar niet altijd in doordat de linies te ver uit elkaar lagen. En dan kom je in de problemen. De doelpunten die zij scoren, vallen eigenlijk te gemakkelijk."

Dury zag een moeilijk bespeelbaar veld. "Maar Anderlecht is ook wel een goeie ploeg, met technisch vaardige spelers, op een zeer moeilijk bespeelbaar veld. Onze verdienste is dat we na de 1-2 karakter, organisatie en vooral geloof getoond hebben. En daarvoor zijn we beloond met een knappe gelijkmaker. Dankzij de drive die de laatste weken in de ploeg zit, zijn we dat geloof blijven houden."

De coach wijst vervolgens nog eens op het opvallende probleem van het veld. "Wat het veld betreft: we hebben een topgreenkeeper, hij zit hier elke morgen om 7 uur op die machine, maar het veld ligt ongelooflijk slecht. Ik denk dat dat begint door te wegen bij de spelers, dus we moeten daar dringend iets aan doen”, aldus Dury.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Heeft Dury hier gelijk?

Ja
91%
Nee
9%
(85 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws