Mangala droomt al van de Rode Duivels: Zal een bron van trots zijn

Mangala droomt al van de Rode Duivels: "Zal een bron van trots zijn"

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 23:30vr 04-12-2020 om 23:30

Het einde van de Gouden Generatie van onze Rode Duivels komt in zicht en er moet stilaan al gezocht worden naar opvolging. Bij de Belgische beloften alvast kandidaten genoeg. Daar is Orel Mangala er één van.

De middenvelder van VfB Stuttgart staat alvast te popelen. "Ik ben daar klaar voor. Ik ben bereid om de druk te accepteren die erbij hoort. Ik heb de indruk dat ik voldoende ervaring heb om die volgende stappen te zetten", zegt hij.

Mangala zou graag binnenkort al een kans krijgen. "Ik wil de anekdotes van een Jan Vertonghen horen, ik wil Axel Witsel ‘in het echt’ zien spelen. In 2014 stond ik voor die reuzenschermen op de Heizel, ik heb alle wedstrijden van dat team gezien. Daar deel van uitmaken, dat zou gewoon geweldig zijn", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Bij de 'grote jongens' spelen zorgt ook niet voor druk bij Mangala. ""Spelen voor België, het land waar ik ben opgegroeid, zal een bron van trots zijn, niet van druk. Wat Sebastiaan (Bornauw) is overkomen, kan iedereen overkomen. Ik ben van nature echter optimistisch, ik denk nooit na over wat er mis kan gaan. Voor mij is toetreden tot deze groep slechts de volgende logische stap", geeft hij aan.

Volgende generatie
Mangala was één van de sterkhouders bij de Belgische beloften. Wie ziet hij nog doorbreken bij de Rode Duivels? "Er zijn wel enkele namen die eruit springen", klinkt het.

"Charles De Ketelaere, die vind ik wel goed. Trésor (Ndayishimiye) en Albert (Sambi-Lokonga) ook. Er zijn spelers die het potentieel hebben om te slagen en spelers die erin slagen om dat potentieel zo goed mogelijk te benutten. Dat is niet altijd hetzelfde", besluit Mangala.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws