Anderlecht pakt amper 3 op 12 na gelijkspel tegen Zulte Waregem

04-12-2020 22:35 Laatste update: 22:40
93

RSC Anderlecht blijft het dit seizoen bijzonder moeilijk hebben. Het kon afgelopen weekend niet overtuigen tegen Standard en deed dat ook niet tegen Zulte Waregem. Op bezoek bij Essevee werd het 2-2.

Voor RSC Anderlecht kon de partij niet veel slechter beginnen. Na nog geen tien minuten voetballen keek het al tegen een achterstand aan na een prachtige kopbal van Ibrahima Seck. Achtervolgen voor Vincent Kompany en zijn Anderlecht, dat wel met het meeste druk naar voren begon aan de partij.

De opdracht was dus duidelijk voor Anderlecht: aanvallen. Het ging meteen op zoek naar die gelijkmaker, met onder andere een sterke Lukas Nmecha. Hij werd echter niet geholpen door zijn opnieuw minder overtuigende flankspelers Paul Mukairu en vooral Mustapha Bundu.

Zulte Waregem had het echter bijzonder moeilijk om – deels door het bijzonder slechte veld – nog tot voetballen te komen en gaf Anderlecht dan ook de kans om weer helemaal in de partij te komen. Dat werd uiteindelijk ook beloond. Net voor rust maakte Lukas Nmecha de gelijkmaker voor paars-wit.

In de tweede helft niet veel beter voetbal, met een Anderlecht dat niet tot kansen komt en een Zulte Waregem dat de bal moeilijk in de ploeg kan houden. Het spel was dan ook slordig, met bijzonder weinig animo. Vincent Kompany kon het niet meer aanzien en greep in. Hij bracht Francis Amuzu op het veld.

Toch goals
Het waren Yari Verschaeren en Albert Sambi Lokonga die dan toch voor de kentering konden zorgen. Verschaeren bediende op mooie wijze Sambi Lokonga. Die bedankte voor het geschenk en maakte er 1-2 van.

Het was voor Zulte Waregem het sein om toch wat aanvallender te denken, met succes ook. Een kwartier voor tijd kwam er na een mooie combinatie bij Essevee die gelijkmaker er nog. Gianni Bruno kon Wellenreuther verslaan en zorgde voor de 2-2.

We leken uiteindelijk op een gelijkspel af te stevenen, ondanks het feit dat de VAR nog aan een penalty dacht voor Anderlecht. Boterberg zag er echter geen handsspel van Marcq in. Doelpunten kreeg de scheidsrechter ook niet meer te zien. Het bleef 2-2.

Door het gelijkspel blijft RSC Anderlecht na een 3 op 12 steken op een zevende plek in de stand. Het telt twee punten minder dan de nummer vier Royal Antwerp FC, dat dit weekend nog in actie komt tegen KRC Genk. Zulte Waregem blijft op de veertiende plek staan.