Tienkoppig Club NXT lijdt pijnlijke nederlaag tegen Seraing

04-12-2020 21:47
29

Net zoals in de heenwedstrijd heeft Club NXT opnieuw verloren van Seraing. De wedstrijd was na een half uur voetballen al gespeeld. Het werd 0-4.

We kregen een flitsend begin van de partij, met twee ploegen die duidelijk op zoek gingen naar de winst. Er werd ook gescoord, maar telkens afgevlagd vanwege buitenspel. In de vorige partij werd Club NXT nog naar het kastje van de muur gespeeld door Seraing, maar nu lagen de kaarten toch wat anders. De beste kansen waren aanvankelijk zelfs voor thuisploeg Club NXT.

Toch was het Seraing dat het eerste legitieme doelpunt wist te scoren. Na een goede aanval vanop links kon Jallo profiteren en er 0-1 van maken. Niet veel later was er de onvermijdelijke George Mikautadze die na drie wedstrijden zonder doelpunt nog eens wist te scoren: 0-2. Verdedigend stond het toch niet al te best bij de Bruggelingen.

Nog voor het half uur was het al helemaal game over voor Club NXT na een omgezette strafschop van N'Diaye. De drie punten voor Seraing waren dus ook binnen. Het ging ook nog van kwaad naar erger toen net voor de tweede helft Formose Mendy bij zijn eerste basisplek meteen een rode kaart kreeg.

Amper iets te zien
De tweede helft was eigenlijk al overbodig geworden en dat was er ook aan te zien. Club NXT probeerde wel, maar kreeg met amper tien mensen op het veld geen echt voetbal in de partij. Seraing had het dan ook niet moeilijk om greep op de partij te houden.

Het spel werd er ook niet beter op toen zowel Blomme als Sagna uitvielen bij Club NXT en vervangen moesten worden. Grote kansen kregen we dan ook niet meer te zien. Enkel in de laatste minuut werd er nog gescoord door Seraing, het was Al Badaoui die er 0-4 van maakte. De eindstand.