Charleroi zet positieve trend door en telt nu negentien miljoen meer dan in 2013

Charleroi zet positieve trend door en telt nu negentien miljoen meer dan in 2013

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 18:17vr 04-12-2020 om 18:17

Het einde van het jaar nadert, dat is traditioneel de periode waarin de bedrijven hun jaarrekening op orde maken. Dat geldt ook voor de voetbalclubs. Bij Sporting Charleroi levert die balans vooral veel rozengeur en maneschijn op.

De rekening van Charleroi kleurt namelijk helemaal groen. In totaal hebben de Zebra's 5,5 miljoen euro winst gemaakt, staat te lezen op de officiële website. Die wordt voornamelijk toegeschreven aan de opbrengsten van enkele lucratieve uitgaande transfers. Het doorverkooppercentage in het contract van Victor Osimhen, de oud-aanvaller die deze zomer Lille OSC verruilde voor Napoli, is daar niet vreemd aan.

Daarnaast heeft Charleroi ook meer centen gepuurd uit het verbeterde mediacontract. De club gaat er gestaag op vooruit, want de winst bedraagt nu zo'n twee miljoen euro meer dan in het vorige boekjaar. Straf, zeker gezien de gevreesde gevolgen van de corona-uitbraak. De huidige balans werd weliswaar opgemaakt op 30 juni.

Overigens maakte ook KV Oostende vrijdag haar jaarrekening bekend. Net als in Charleroi staan er aan de kust hoofdzakelijk plustekens in de boekhouding.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws