Ondanks corona buigt Oostende financieel verliesjaar om in behoorlijke winst

Ondanks corona buigt Oostende financieel verliesjaar om in behoorlijke winst

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 17:47vr 04-12-2020 om 17:47

KV Oostende heeft haar jaarrekening bekendgemaakt. De coronacrisis mag er dan stevig ingehakt hebben, bij de kustploeg valt er zowaar een erg positieve trend te noteren. Het sluit het boekhoudkundige jaar af met een winst van bijna drie miljoen euro.

2.915.487,75 euro, zoveel centjes winst heeft Oostende exact gemaakt in de laatste periode. Dat is des te opvallend, aangezien de cijfers het jaar voordien nog erg rood kleurden. Toen draaide KVO ruim 9,4 miljoen euro verlies. Ondanks corona gaan de West-Vlamingen er dus stevig op vooruit. De eindbalans werd wel opgemaakt op 30 juni van dit jaar. Dat is dus na de eerste coronagolf, maar voor de tweede.

Hoe dan ook heeft Oostende een fraaie vooruitgang geboekt. Het bestuur deed dat voornamelijk door te snoeien in de kosten en de schulden af te bouwen, want de omzet ging zelfs lichtjes naar beneden. Daar zal de overname van dit voorjaar ongetwijfeld in meegespeeld hebben. Het Amerikaanse PMG nam de club, die naarstig op zoek was naar vers kapitaal, toen over.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws