Balette praat over nieuwe coach KAA Gent: “Hij kent de club als geen ander”

Balette praat over nieuwe coach KAA Gent: “Hij kent de club als geen ander”

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 14:44vr 04-12-2020 om 14:44

Hein Vanhaezebrouck wordt volop genoemd als dé opvolger van Wim De Decker bij KAA Gent. Peter Balette gaf een persconferentie en liet zich onder meer uit over de oud-trainer van de Buffalo’s.

Balette weet niet wie de nieuwe T1 van KAA Gent zal worden. “Ik dacht dat Hein nog herstellende was. Maar ik heb ook wel gemerkt dat zijn naam – naast die van enkele andere – werd gesuggereerd. Maar dit is voor mij toch een primeur", citeert Het Nieuwsblad.

Balette wordt niet betrokken bij de keuze. “Ik sprak de laatste maanden met hem niet over voetbal, al stuurde ik hem ook wel een berichtje om hem beterschap te wensen”, gaat Balette verder. “Ik word ook niet betrokken bij de keuze van de nieuwe trainer. Maar men zal ook wel weten hoe ik over Hein denk.”

Wie en wat voor een profiel heeft KAA Gent nu nodig als hoofdtrainer? “Succes nastreven is altijd de bedoeling van een bestuur dat een nieuwe trainer wil engageren. Welke club zoekt geen coach die dat succes kan leveren? Moeilijk dus om te zeggen wie KAA Gent op dit moment nodig heeft.”

“Ik ken Hein natuurlijk door en door. Maar weet je: elke coach heeft zijn specifieke kwaliteiten. Zelfs de groten der aarde hebben minpunten. Hein kent de club als geen ander. Beter dan wie ook, zelfs met al de nieuwelingen. Maar toch moet je steeds afwachten want we moeten de spiraal dringend omkeren.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Is Vanhaezebrouck de juiste keuze voor KAA Gent?

Ja
67%
Nee
33%
(175 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws